Heartfulness

Heartfulness of ‘self-compassion’ kan je zien als een verdieping na mindfulness.

De Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL) training werd ontwikkeld door Frits Koster en Erik van den Brink.

De heartfulnesstraining, zoals gegeven bij Mild & Mindful, kan enkel gevolgd worden indien je van tevoren al een 8 weken mindfulnesstraining gevolgd hebt. Het is niet erg als dat lang geleden is. Het is een verdieping op mindfulness waarbij je meer naar binnen gaat en meer gaat voelen waar je nood aan hebt en hoe het echt met je gaat. Je leert met open en milde blik zicht te krijgen op je goede kanten en je valkuilen en van daaruit een zo goed mogelijke vriend(in) voor jezelf te zijn.

In de MBCL-training leer je om niet meer automatisch mee te gaan in wat je innerlijke criticus je allemaal vertelt. Je richt je aandacht op waar je als mens nood aan hebt op dit eigenste moment, om van daaruit jezelf iets vriendelijks toe te wensen en jezelf mededogen te gunnen.

We kunnen zo kritisch zijn voor onszelf en daarom is deze training zo mooi. De heartfulness leert je terug in contact te komen met je eigen kwetsbaarheid zonder dit als een valkuil te zien, maar eerder als iets om te koesteren. Je leert om jezelf te tonen zoals je bent, al is het enkel aan jezelf, met hierbij de boodschap dat je mag zijn wie je bent en dat je waardevol bent, hoe dan ook.

De heartfulnesstraining is een verdieping op mindfulness waarbij je meer naar binnen gaat en meer gaat voelen waar je nood aan hebt en hoe het echt met je gaat. Je leert met open en milde blik zicht te krijgen op je goede kanten en je valkuilen en van daaruit een zo goed mogelijke vriend(in) voor jezelf te zijn.