Hallo!

Ik ben Nathalie Cardinaels, klinisch psycholoog, gedragstherapeut, mindfulness- & heartfulnesstrainer. Daarnaast ben ik mama van Amélie. In mijn vrije tijd hou ik me, naast meditatie en yoga, graag bezig met muziek maken, schilderen en andere creatieve bezigheden die me in het hier en nu brengen én houden.

In een gespecialiseerde geestelijke gezondheidsinstelling in Maastricht werk ik als regiebehandelaar, GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut met mensen met medisch (deels) onverklaarde klachten (SOLK), angst en depressie. Daarnaast ben ik oprichtster en coördinator van psychologenpraktijk De Meiboom in Hasselt. Bij De Meiboom begeleid ik onder andere mensen met een burn-out, chronische ziekten, kanker, trauma, angsten en stemmingsproblemen.

In het verleden was ik bijna tien jaar als klinisch psycholoog verbonden aan het borstcentrum van een algemeen ziekenhuis, waar ik mensen met gynaecologische en borstkanker begeleidde. In 2010 heb ik er de mindfulnesstraining voor mensen met kanker opgestart. Op termijn ben ik ook heartfulnesstrainingen gaan geven voor mensen met kanker, in mijn ogen een zinvolle en verrijkende verdieping na de mindfulnesscursus.

In het verleden schreef ik enkele boeken over omgaan met kanker en behandeling bij burn-out. Ik hou daarnaast een professionele blog bij over omgaan met de stress van het dagelijks leven (‘Vrije vogel in drukke tijden’ – www.drukketijden.com).

Mindfulness en heartfulness zijn voor mij onderdeel van mijn dagelijks leven. Omdat ik het prettig vind om een milde, mindful houding naar het leven toe door te geven aan anderen, besloot ik om het trainingsbureau Mild & Mindful op te richten in 2017. Ik wens je vooral bewuste aandacht toe, zachtheid voor jezelf en anderen, zelfzorg maar ook een prettige combinatie van wijsheid en speelsheid in je leven. Dat je terug weet wat je ogen doet blinken en dat je je innerlijke schwung terugvindt. In mijn trainingen vind ik het belangrijk om deze aspecten te integreren en aan je mee te geven.

Nathalie Cardinaels

Nathalie Cardinaels

Klinisch psycholoog en gedragstherapeut
Auteur en blogster
Zaakvoerder Psychologenpraktijk De Meiboom
Zaakvoerder Mild & Mindful

Ik wens je vooral bewuste aandacht toe, zachtheid voor jezelf en anderen, zelfzorg maar ook een prettige combinatie van wijsheid en speelsheid in je leven.